Wednesday, February 23, 2011

Petua: kening Lebat & kelihatan semulajadi

Holla prendss, Entrie kali ni sy nk share ttg petua nk melebatkn kening..tiba2 pulak nk bkongsi petua hari ni. actually petua ni da sy amalkan sejak 2 bulan dan sifu i ade la my sis yg da amalkan sejak setahun lpas dan hasilnye kening dia jd lebat dan Neutral,omg! mmg hasil sgt memuaskn coz al maklum la ktorg pnye genetics mmpunyai kening yg agak nipis so ktorg nkla lebat supaya looks Neautral without any 'celaks'...huuu..mula2 my sis la hari2 dok calit kt kening dia sebelum tido, hairan+kebingungan jugakkn awatla setiap mlm kening she ols ala2 'Sinchan' ( karton sinchan) hahaha,,lebat dan berkilat, so bile mlihat hasilnye kening dia jd lebat dan teratur  nk tau x dia wat cmne...haaaaa bwh ni cara2nye:



1.) korang msti tau kan Buah Keras atau nama saintifiknyer
Aleurites moluccana  buah ni la yg sy gunakan, ok at 1st kita bakar dlu, u ols bkr la pki gas ke ape2 la yg mpunyai teknology megeluarkan api, dapor gas ke( ni xplu nk ajarla ea) bakar jgn smpai hangus lak, bkr agak2la smpai dia itam jd mcm pitca bwh ni:

Buah Keras yg dah dibakar
2.) Lps uols da bakar buah keras jd mcm gmbar kat atas ni
u ols cungkil buah keras yg da setel dbakar tu smpai dia keluarkan minyak, haaa minyak ni la yg kita nk n then trus sapu kt kening uols sebelum tido..ikot uols la nk pki bila tp time xkuar umah la ea, kang pki kuar umah mau nk tkejut org tgk kening tebal uols ala2 jin aprit..kehkehkeh so seeloknye pki sebelum tdo la lg afdal okeyy`

3.) Ok now uols amalkan la setiap mlm, then tgk hasilnye ya.. okey entry sterusnya sy akan post pitca kening my sis ok.., SELAMAT MENCUBA LA YA..~~

3 comments:

Anonymous said...

I penah kot wat cmni tp pki lemak ayam

Ana admi said...

yup..rsenya dlu dato siti dia pnh bg petua lemak ayam gak..;)

rose rue said...

Cane nk cungkil sampai kluar minyak??cecite2..

Sweet stalker here..:)