Monday, April 11, 2011

Tips untuk mengesan Kekasih yang Curang

Sudah lumrah di dunia ni kita mendambakan seorang kekasih yang menyayangi kita, setia, jujur untuk di jadikan teman hidup. adalah satu penghinaan dan rasa di khianati bila kita di duakan atau di empatkan kekasih hati kita, pastinya anda semua setuju, tiada siapa pun manusia di dunia ini menginginkan diri di TOLOLKAN serta di gula-gula kan..hanya orang yang kurang upaya mental sahaja yang mahukan perkara sebegitu terjadi. Tahukah anda bila, kat mana, waktu kekasih anda curang? mesti susahkan untuk kita tahu.. anda setuju, ohh dia ni tahu mesti banyak pengalaman ni??kan2? oh exactly, tp ini  saya amik dari pengalaman rakan2 sekeliling pilu hati melihat mereka merintih nasib apabila diri di perlakukan begitu. keadaan menjadi lagi parah bila kekasih kita seorang yg profesional dan handal dalam curang mencurang ni. pada mereka mgkin itu bidang mereka..'argghhhh!! xsusahlah pandailah aku COVER LINE,., ala biskut kacang je ni.. pandai la aku seimbangkan..nak idupkan?? relex suda'.. anda suka mendegar itu? ape perasaan anda bila mendegar dialog td? sakit, hampa, luka? ala ko ni membebel la, cepat lah bagi tips, ok2..sabar..bawak bertenang.. ok sila baca dengan teliti beberapa tips untuk mengesan kecurangan kekasih buah jantung korang itu
Sumber: En. Google


1) Selalu tersasul untuk memangil nama anda.. atau lagi keji tiba-tiba panggil 'sayang' nak suruh tukar panggil PAPA, MAMA ..ohh taktik halus..super keji kn??


2) Call xdijawab, ok xpe..paham mgkin busy..positive thinking! ahh ape kata aku 3g...tut..tut..tut...(calleringtones old school) xdiangkat.. ok xpe mesej pulak.. 3 kali je ckup..xdijawab..kol 1 pagi baru reply..
'soryy mama, papa g lepak minum tadi'...ohhh mengapakah kau sgt hina? penat aku tggu ko senang je alasan ko,.dr sini anda dpt detec kan??ok ni mudah

3) No 3 pula, selalu buat alasan bila nak jumpa, mak sakit mgkin bole diterima, tapi  bila call mak dia ckp sihat walafiat pulakk,oohh apakah ini? mcm alasan kaum2 sebegini bagi, busy la..byk keje lah..kalo dlu baru2 kenal dulu..ohh xpe syg demi sayang lautan api pun sanggup i harungii.. meluat kan?

4) Bila time berdating pula,,asek2 tengok jam..tu kalo jam bole ckp da lme da dia cakap meluat tgk ko ! OBVIOUS tak? ini pasti anda tahu kn?

5) Yang ni memang sgt ketara la..bila dating time makan Hp tak bunyi2..mcm pelik kan..ala korang xyah positive thinking sgtla kan nk sedapkan hati ckp dlm ati 'ni mgkin dia silent ni xnk orang ganggu kitaorg dating' ohhh sgt naiff kamu wahai wanita/lelaki.. taktik tu da xgunakan lagi da..lagi ketara bila dia takut kita pegang Hp dia..punyalah takut macam kite nk curikk je hp mahal dia tu..laa elekk ahhh aku tau ko curangla..

6) Opssst sabar lum habis g ni..ade lagi..agak2 ketara tak kalau si dia jarang menelefon anda? nak tunggu sms tu pun adelah 3 kali sehari baru dpt..kan obvious tu?? dlu baru kenal setiap detik, setiap saat hp xbhenti2 bdering, msj bagai!..ohh dia sudah berubah

7) Ni kalo tengah-tengah makan dapat pangilan/sms rahsia dari seseorang..tapi dia tidak trus menjawab, atau dia diamkn diri,, lagi keji bila dia trus berlari pecutan Watson nyambek trus ke toilet.. nampak tak?? kenapa dia nak membelakangkan anda? kalo pngiln penting/dr ofis salah ke menjawab depan anda? xsalah kn?? ohh sungguh hina

8) ni yang nak panas ni! ade dia tersasul2 sebut nama pompuan lain..ok ini amek note! kalo kite handal menipu pun anda harus ingat otak anda sudah set akan sesuatu nama yang anda sebut..ala korang trylah berlatih kt bilik kalo xcaye..kalo nak curang sebelum jumpa si dia..korang takut kantoi..korang dok hafal je nama dia 324 kali pun punyela takut tersasul, wahai kamu percayalah  kamu akan tersasul juga. "Baby, tlg amek kn sudu jap" eh dia ni..da knape pnggil aku baby ni xpenah2..ahh dari situ kan anda bole tngkap. Jangan baik ala2 awek/pakwe very caring padahal hati anda sakit? buat ape betul x..xde hasil la

9) tibe bila lepak ngn kawan2 dia.. kawan dia leh tegur pulak  " Eh mimpi ape kerintingkan rambut ni? ' eh da nape pulak ni. bila pulak aku rambut lurus sebelum ni..kan rambut aku ni mmg kerinting 'maut' sejak azali..igt2 balik kot aku penah wat teknik rebonding..eh xpenah pulak... haa ni memang sah lah..dia duk bawak awek lain ni! nanti kau..nanti...sat g kena ko! ohh ko sorong awek lain ye..!

10) Dalam kete dia jumpa sikat rambut pompuan wane PINK..alasan ckp mak dia punya..ni memang what the fish la kn! yang ni korang jgn pecaye, sama ada korang penah alami jumpa sepit, ikat rmbut ke ape2 bnda myerupai baragan wanita..yang ni anda memang di kehendaki berhati2 okey! memang sah lerr..buah hati anda curang. yela mane x nye..mak dia kan duk kampung jauh sane! bila pulak dia cuti balik sane xkan hal sekecil tu kita xtau logik  tak?


P/s: okeyy smpai sini je la tips bole kongsi..ingatan untuk para kekasih curang..ingatlah anda, ALASAN2 anda tu smua da xreleven lagi.kami wanita/lelaki setia disini cepat mengesan penipuan anda!!AWAS ANDA.
jangan cuba bermain fire, jika xmau melecur 1 badan..:)













16 comments:

Anonymous said...

huhuhu..cma ade pengalaman je

Acid Voice said...

klu dah dapat kesan....apa tindakan nak ambik...break-up?...or just let it be?.....klu lelaki yg curang....biasa org pempuan pendamkan je...sebab nak lepas...hati sudah sayang...hehe

Ana admi said...

eh..sayang2 juga..kalo da cmni..mkn hati..lg baik pts je..;)

sop said...

Terima kasih atas sharing
nasib naib sop x curang, huhuhu

MagikaKotak said...

tudia..hehe.. nice info dari ana..xpelu la mkn hati dgn pasangan anda,tinggal ja kalo dia buat perangai(hasutan jahat). :)

Ana admi said...

sop: alhamdulilah..sop takmo curang2 ya..:)
kotak: hehe, tau tak pe..kumbang/bunga bukan setaman/setangkar :P

mekar said...

Hi ana,
Rasanya perempuan curang pun boleh kesan melalui tips ini juga kan?

sufian said...

mak oi.... 1 - 9 aku tabek.... no 10 lak wa kurang sokong,,,, bab lam 2 2 bijik keta wa wa ada simpan barang mama wa... wa tau mama wa bila tiba tiba datang jumpa wa dari kampung.. mmg tak reti nak bw menda nie.... wa sayang mak wa oi....

Ana admi said...

mekar: ye mekar..dua2 pun leh guna..same je kn..;) tq sudi membaca ye mekar..:)

sufian:ok2 anak kesayangan mama rupenye..:) yang ni di pertimbangkan..;P

Che Sakinah said...

tipu menipu ni ape la paedahnya... tak paham betul. gaya player semua tuh! menyampah! tinggal je.. heiii;B

stop said...

curang adt dunia.
aku pn tga curang cm dlm gmbar 2
tp aku da insaf.
btl aper ko ckp 2.

thanx pls follow me back.

Nava Krishnan said...

You have some great facts here, all said and done, somehow you can just feel it or its instinct.

Ana admi said...

che sakinah: abis dia ckp tu hobi mereka cmne..ehehehe

stop: alhamdulilah..tobat suda..hehe..nway tq komen :)

nava krishnan: tq nava, d facts here act based on my previous and oso friends experience..tq :)

Nova said...

aku kena dgn bekas awek aku lg best... kena tipu idup... sbb sayang kt dia pnya pasal.. aku bleh diperbodohkan... sedih la bila ingat blk... sbb dia pnya pasal.. masa aku ngan family aku pn aku xluang kan...
=='
last2... dia ader jantan lain... hahahahah.... TT

Ana admi said...

NOVA: so lepas ni hati2 ya..
jadikan pengajaran, peringatan untuk diri sendiri juga

Flastenis Blues Blues said...

Tolong baa. . Cam mna nak tahu awek
kita sedang online. . .

Sweet stalker here..:)