Saturday, April 23, 2011

Strong Man IOI Mall


Ahad Lepas 17 April 2011 bertempat kat IOI Mall Bandar Putra Kulai, i sempat dan xlepas kan peluang untuk tgk sendiri badang-badang malaysia ni dalam bahasa omputehnya Strong Man, perhh memang kuat sungguh mereka-mereka ni, ape ntah dorang makan, so u all jangan ingat strong man ni mesti badan besar-besar, and otai-otai je join, ehh tak la..tak juga..tengok yang keding-keding pun ada, tapi jangan pandang sebelah mata ek, kuat juga tuh, mmg tabik spring gakla..ada kekuatan, semangat azam yang tinggi, tak putus asa lagi..sempat lah juga cuci mata, yang muda-muda pun ada gak..;P rezki kan..tapi yang ni peringkat Qualifying je, xdapat nak g final lah 24 ni..masa amat membataskan, tapi yang pastinya beban lagi gler2 lah super mantap include tarik pajero pakai tali kot..:) ok nway sila layan pictures2 di bawah dengan mulut tertutup rapat..:)


Ni antara aktiviti-aktiviti yang dipertandingkan:

 1. Tire Flip (Completes as most flips inside of a time limit)

2. Powerstairs (Based on Weight & Steps)

3. IOI Stone (Based on Quickest Time)

4. JCB Pull (Based on Furthest Distance)
5. Storm Hercules Hold (Based on Longest Time)
6. Overhead Lift (Completes as most rises inside of a time limit)
7. Pajero Deadlift (Based on The Most Lifts in giving volume of Time)






ARGHHH!!

Abg bernombor 255 ni pling best, ranking nO. 2 msuk final
dalam 120kg, 140kg, 250kg. Only one to complete all three fingers, yeahh bro ni la suda berjaya!


nampak cam senang je, amik korang pegi tengok, agaknya xbergerak lansung  ;P


Go pakcik Go pakcik, bole tahan pakcik ni


Inilah antara bebanan2nya


rasa nya bro ni paling 'terer' dia buat lebih 5reps xsilap




Beban seberat 100 kg




'Alahai besi permainan je ni sebelah tangan pun boleh' kata beliau dalam hati


Respect giler ngn mamat ni, wlupun xtrangkat lnsung, tp semangat beliau sangat kuat, :p
sedaya upaya dengan penuh kekuatan mengangkat besi tersebut


NI la antara BADANG-BADANG nya..yeahh! yg berdiri kiri sekali ( dlm ati bangga sungguh wife support habisan,sporting sungguh wifeynya)


No comments:

Sweet stalker here..:)