Saturday, May 14, 2011

Im Stay away from the NEGATIVE people




Rasanya dah lama xpost ape2..malas je and mood tak ade, ntah arini rasa teringin nk meluahkan perasaan pulak, hmm dun understand bila diri  ni rasa-rasa betul di aniaya.. kadang sahabat baik sendiri yang dah kenal bertahun-tahun boleh beperasangka yang xbaik pasal diri, rasa terduduk pun ada.. tapi xpe i dont want to be like this and stay with negative people around me, u knoe how much i hate it, really hate..so please dont try me.. my Allah s.w.t bless us.. and berdoa sangat hati kau terbuka untuk melihat kebenarannya.. sejauh mana Fitnah tu mampu menghancurkan hidup orang, tidak sama sekali, ingat tuhan xpenah tidur, malah sentiasa melihat perbuatan kamu2 yang suka memjatuhkan orang lain.. :) so moral nya jauhi la mereka-mereka yang berfikiran negatif..orite? :)) cheerss 


      DAMN U LOSER, NEGATIVE PEOPLE ALWAYS LIKE THIS




Di sini di serta kan dengan orang-orang yang bercirikan negative berdasarkan pengalaman dan pergaulan harian


1.) Orang yang suka mengeluh, ape2 mengeluh, bersungut-sunggut
2.) Sentiasa mencari alasan untuk mengelak
3.) Sering berfikiran buruk dahulu tentang sesuatu perkara
4.)Sering  menyalahkan orang lain
5.) Iri hati dengan sesuatu tanpe cuba bersaing secara sihat
6.) sentiasa cuba untuk menjatuhkan orang lain
7.) Mempengaruhi orang lain untuk sesuatu yang tak baik
8.) Mudah termakan fitnah tanpa ade insiatif untuk mencari kebenaran
9.) Sentiasa nak kesenangan tanpa berusaha
10.) Memandang rendah akan kemampuan orang lain..








so NOTA KAKI:  Janganlah bergaul dengan orang2 negatif, kalau bole elok cubelah elak, bukan ape hal ni akan menyulitkan idop, menyusahkan idop,,so bergaul lah dengan orang2 positif insyaallah banyak perkara baik yang boleh dapat, kan.kan..ayat terlalu SKEMA sila jangan senyum, SKEMA ITU HOT okey! :))




Just one touch, I swear! Win Samsung Galaxy Tabs!






8 comments:

Dinie Syasya said...

dtg sggh dan letak komen..:)

Ana admi said...

dinie: tq dinie :)

farah adila said...

betul tu...
jgn bergaul dgn org berfikiran negatif...tak elok tu...hehehe...
hi...farah dtg melawat..;)

Ana admi said...

farah: hi fara..tq dtg singgah..

gnesop.com said...

jika berfikiran positif, semua boleh berjaya dilakukan :)

Ana admi said...

hi sop.. yup sgt sutuju..ape pn akan bjaya, so moralnya bkwn la dgnorg positif dan baik ati cam sop :P

ini aku? said...

setuju sangat think positip ye. lama dah tak jenguk cik ana admi.. maklumle intenet takde.

Ana admi said...

pki p1max..brodband ke..hoho nama suda tukar ye

Sweet stalker here..:)