Monday, May 6, 2013

HOW TO MAKE YOUR OWN Z PALLETE




 
Assalamualaikum dan slm sejahtera..

walaupun bahang PRU13 tak hilang lagi, aku tak kira. aku nak juga buat new post, dia kata dia, dia kata dia eloklah..so kita kata kita juga, cmne? :)

ok jum tengok my z pallete versi MAC pallete aku buat sendiri, senang dan yang paling penting murah. betul dak? pada korang yang take tahu, inilah z pallete biasa mua guna untuk letak pan2 eyeshadow, so jimat space..


tadaaaaaaa, lawakan? jelous but pricey!
 


ok tanpa membebel panjang lagi ..lets tgk bahan-bahan yang aku gunakan


Bahan-bahannya:
1.) kotak kasut (keras lg bgus)
2.) sugar paper ( warna hitam, terpulangla dengan acuan korang sendiri, aku pilih hitam!)
3.) magnet paper (beli kat popular, besar A4 size RM7. beli lah dua kalau agak-agak nak pakai banyak)

4.) gam polystrin
5.) pvc untuk buat tingkap



Cara-caranya:

1.) korang buat rangka dulu, ikut size ape yg korang nak pakai kotak kasut tu

2.) then buat rangka  tempat letak pan-pan eyeshadow juga

3.) lekat kan magnet paper, supaya pan2 eyeshadow korang leh lekat dengan jayanya (take note, sekiranya tak leh lekat, atau tak kuat, caranya potong kecit-kecit magnet paper tu then lekat kat pan eyeshadow korang. nahh lekat kan

4.) potong pvc plastic tu then lekat kat rangka (langkah 1)

5.) setelah siap tunggu kering, senang je ikutlah kreativiti korang. yang penting kemas

P/S: sorry aku lupa nak snap pic satu persatu sebab kejarkan buat puding caramel haritu, buat 2 benda pd satu masa, hamek kau hasilnye taklah memuaskan sangat, ok tak tau leh tanya ok..daaaaaaa

2 comments:

si tomato oren said...

hehehee...cantik bekas tu..boleh try buat nnt..hehehee

sue admi said...

tomato oren: buat la.. murah, jimat boleh guna dari bahan-bahan terpakai :)

Sweet stalker here..:)