Saturday, March 5, 2011

Tun Dr. Mahathir in Kacamata Tokoh Dunia~


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..
Hari ni saya nk berkongsi beberapa pandangan Tokoh terkemuka dunia terhadap Tun Dr. Mahathir. Beliau merupakan Pemimpin yg amat saya kagumi dari saya sekolah lg.. ok tanpa membuang masa anda yg emas itu, teruskan membaca.

Akhirnya saya mempunyai hubungan yang baik dengan Dr. Mahathir dan mengagumi dan menghormati beliau. Beliau adalah seorang yang tegas, bijak dan praktikal" 
 
Margaret Thatcher - Bekas Perdana Menteri Britain dalam Biografinya
betajuk 'The Downing Street Years', hlm. 502"Saya amat kagum dengan kepimpinan Dr. Mahathir dan saya kagum dengan pencapaian negaranya yang sukar dipercayai di bawah kepimpinan beliau sejak beberapa tahun yang lepas"Bill Clinton - Bekas Presiden Amerika, kata-kata beliau kepada wartawan
di Washington selepas pertemuan dengan Dr. Mahathir yang
dirancang 45 minit berakhir menjadi 1 jam 20 minit"Malaysia di bawah pimpinan Dr. Mahathir bukan sekadar kawan kepada Afrika Selatan tetapi kawan yang telah diuji walaupun dalam keadaan yang sukar. Malaysia ialah pembebas bumi ini dari aparteid. Kerana itu, Malaysia senantiasa di hati kami. Kami mahu Malaysia bukan sahaja menjadi rakan dagangan utama Afrika Selatan di benua Afrika tetapi juga rakan dagangan terpenting di hemisfera selatan"Thabo Mbeki - Timbalan Presiden Afrika Selatan sewaktu mengalu-
alukan kunjungan Dr. Mahathir ke negara itu pada Ogos 1995"Dibawah pimpinan Dr. Mahathir, Malaysia melalui pembangunan ekonomi yang sungguh menakjubkan tetapi pada waktu yang sama nilai-nilai tradisi dan rohani tetap dihormati yang mendorong kepada kestabilan politik. Di bawah pimpinan beliau pembangunan ekonomi serta kemajuan politik berjaya diletakkan pada asas yang kukuh"
 

Benazir Bhutto - Bekas Perdana Menteri Pakistan, memberitahu
wartawan MASSA, Sukhvinder Kaur dalam satu temu ramah eksklusif
pada 8 Julai 1995 di Kuala Lumpur"Rakyat Negara ini (Malaysia) bertuah mempunyai pemimpin yang berwawasan seperti Dr. Mahathir Mohamad. Kebijaksanaan Dr. Mahathir sebagai pemimpin Islam telah mengagungkan kerajaan-kerajaan Islam di seluruh dunia termasuk kerajaan Amerika Syarikat"

Shaykh Muhammad Hisham Kabbani - Pengerusi Majlis Tertinggi
Islam Amerika sewaktu melawat Malaysia pada 12 Februari 2002
 P/S: Really admired him, because of his briliant ideas. Malaysia please say a millions thanks to him!!!


4 comments:

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

sisyy minat ngn mantan ya... anna pn ^^

tnpa dia, rsanya kita mungkin mc ktinggalan...

Ana admi said...

btl tu...ana kagum sgt ngn dia..my idol.tanpa dia malaysia mgkin xsmpaike tahap ni...we love tun mahathir

Muhd Lokman said...

saya pun sgt kagum dgn dr. M!
million thanks to dr. M...!

Ana admi said...

lokman: thnks lokman

Sweet stalker here..:)