Monday, March 12, 2012

REVIEW: Sabun Beras





Assalamualaikum...

Ape kabo kwn2 smua.. lama tol xupdate blog ni..harus 'berkulat' ..dgn sawang and anai2 lagi..hahaha..malas sesangat nak update just because sgt suke membusykan diri, walhal asyik beriadah, mohtif? hehe ok hari ni ak nak review satu product yang ak rasa sangat bagus dan sesuai dgn kulit ak..sabun beras jenama k-Brothers..korang pernah dgr tak? rasanya sgt fofuler.. dari thailand
before ni terus terang ak ckp ak pernah try bermacam sabun beras y dibeli kat kedai2 aka toko jamu juga, tp lum pernah jumpa semavless ini. sebab ape aku ckp cmtu? sbb kebanyakan sabun beras yg ada dipasaran ni..contains pewangi yg berlebihan dan juga tambahan2 bahan2 lain (yag dorang claim 100% rice) so mohtipnya ape melainkan sgt2 mengeringkan wajah mulusku ini( tp mulus ke?) hahaha. ok sila view di bawah utk lihat kepekatan gambarnya:-




hamek ko1 dozen aku order ;P



Ok bersambung dr review ak tadi.  byk2 product nape ak review sabun ni?

1.)  Kulit ak  sangat lah berminyak terutamanya di kwsan T zon tu, sarjan2 termasuk kapten2 minyak sgt suke bersarang disitu, dengan pakai sabun ni, kulit sgt la awesome! serius..amazin1000x..:)) nmpak cerah sket dan lembut ( xcaye lepas korang pki cube pegang pipi korang tu hah)

2.) Ak sngatlah snsitf dgn produk berwangian2 ni..ala bkn xsuka wangi cuma u ol tau lah kan wangi2 ni akan menyebabkan kulit kita bertambah kering tau dok? hah kalo xtau p search kat atok google. bau sabun ni terus terang mmg harum rasanya bau mcm pandan, ni bau idong akulah, xtau la idong korang y da pernah pakai ni.!..best kan

3.) Buih sabun y halus2..cute2 gitu dtambah lagi sgt lembut disapu di pipi. 

4.) Oleh kerana kulitku yg sgt la tanned ni, ak memerlukan pencuci muka yg boleh bagi aku ton warna yg lighten sket, so what im goin to do is afta wash my face look at mirrow i will see my face super duper lighten up..:) ala tipu lakan kalo ckp putih gila.,.xdela kan..cerah tu mmg ade,,kot la aku pki 4thun lagi trus jd putihh;)

5.) My face sgtla glowing, utk pengetahuan korang kulit aku ni sgtla kusam, xsekata sgt sakkit mata utk melihat, stelah penggunaan hampir  4bln wajahku semakin glowing eventho afta 1week time, mak xtipu okayy, tapi ape yg ak leh ckp setiap orang punya kulit yg berbeza of coz kesan yg berbeza dok?..

6.) Harga yg sgt murah dan berpatutan, rase masa ak belaja dulu sgt mampoo pki sabun ni, yela duk pun sempadan thai je kan..hege dlm sebuku Rm8 masa time ak beli dlu,,tp pki on off je, time ade stok je, ssh gak nak cr kt kedai..cecite sape yg penah beli kat kedai aka toko jamu? 

7.) Aku juga gunakan kt badan, sebelum ni pki lux je,up sket pki sabun ni la nih, kulit sgtla lembut malah seisi keluarga ak pn pakai gak, ni mak aku pki utk kurangkn jeragat dia wlupun xbyk sgt tp u ol tau lakan bila da menginjak umur 40an ni harus mak jeragat sepah2..:)

Ok ni bawah ni ha detail Sabun ni..baca aku copy je yopp!



Produk ini adalah produk penjagaan kesihatan kulit. Diperbuat daripada 100% beras susu semulajadi. Di ekstrak daripada beras jasmine muda Thailand dengan kualiti terbaik. Dan diperkaya dengan vitamin dan nutrisi yang dapat mengurangkan cela, parut, bintik hitam dan kedutan di muka. Menjadikan kulit beransur lembut dan cerah semula jadi. Cubalah sekarang dan rasai kesegaran dengan bauan semulajadi beras susu jasmine.

Cara Pemakaian :- 
Boleh digunakan pada muka dan badan sebagai pembersih harian, buihkan sabun dan urut lembut untuk 2 – 3 minit kemudian bilas. Vitamin dan mineral dalam beras susu muda jasmine meresap dan akan memelihara dan menyihatkan kulit anda, menjadikan ia sentiasa lembap, harum dan segar selepas setiap kali penggunaan. 

FUNGSI
Untuk Wajah :- 
1) Membuatkan Kulit Muka Lebih Cerah, Gebu, Licin, Halus, Lembut Dan Tegang.
2) Menanggalkan Semua Kotoran, Minyak Dan Sel Kulit Mati.
3) Memudarkan Dan Menghilangkan Parut Jerawat Dan Jeragat.
4) Membantu Menghilangkan Bintik-Bintik Hitam. 
5) Menanggalkan Kesan Dengan Efektif.
6) Melembutkan Kulit Dan Menaikkan Seri Wajah.


Untuk Badan :- 
1) Mengurangkan Kesan Hitam di Ketiak, Siku dan Pelipat Peha.
2) Memberi Kesan Kesegaran Sepanjang Hari.
3) Badan Tidak Melekit Ketika Atau Selepas Berpeluh.
4) Kulit Rasa Licin Dan Lembut.
5) Memudarkan Parut-Parut Di Badan Dan mencerahkan Kulit.
6) Menghilangkan Bau Badan.

*Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit 

Kandungan :- 
Ekstrak Beras Susu, Vitamin B3, Vitamin E, Minyak Zaitun, Minyak Sawit Dan Gliserin Semulajadi.

*Kalo ada sape2 yg berminat nak dapatkan sabun ni, korang leh g Page ni Sabun Beras Beauty Online

Ok bye!!













Powered by Calendar Labs

10 comments:

Fajrin Ilham Hartanto said...

info yang bagus
follback ya? thanks

misz l0vely said...

aslmkm...
hye...
j0m j0in c0nway kat http://showmeshawlsecrets.blogspot.com/2012/04/contest-giveway-by-showmeshawlsecrets.html
;-)

IntaNBerliaN said...

wah.. bagus ek sabun ni..

Ana admi said...

wsalam..alhamdulilah..bagus dan sgt berkesan..:)

Hendik Cahyono said...

ini bener bagus ga ya? kalau mo pesen gitu gimana ya?

Ana admi said...

Ya bener..bagus utk saya..boleh scroll di page diatas,

Thanks :)

Ardini Humaira said...

dni guna yang brand cyleina. rice bran gak :D

Ana admi said...

bagus ke ye dni..sbb biase dgr femes jgk

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com

Sweet stalker here..:)