Wednesday, November 14, 2012

REVIEW: The best make up REMOVER ever!


Assalammualaikum..
ehemm, sebelum aku rerajin nak hupdate blog malam ni, aku nak ucapkan happy deepavali kepada semua kaum india di malaysia ni, terutama kawan2, sahabat2 handai masa kat sekolah, sebelum sekolah..erkk eh bukan ke kau belum lahir..ececech saja ja..tak boleh dah!
ok jum tak payah memebebel pepanjang, ok teruskan hari ni eh malam ni aku nak review make up remover apa yang aku pakai, i mean bila aku review and rajin sangat update maksudnya memang yang terbaik untuk aku lah..ok letS go babe!

1st eye make up remover eye sens by MAKE UP FOREVER
Korang pernah dengar tak brand ni? hmm well known brand make up ni, but pricey sikitlah kann, apa yang aku suka kan bila aku pakai mekap terutama mata, mekap aku mudah tanggal dan lembut je, aku ni malas sikit nak sental maklumlah kan, mata kan area sensitif? kan kan? eh tau ke tak ni? buat tahu dah! so u all pandailah pakai eye remover yang bersesuaian, then apa yang sangat aku suka kan, bila kita kesat,dengan sekali lap dengan kapas, SERIOUS!! make up korang pun mudah remove dengan sendirinya. ni antara eye remover kegemaran aku lah. best!
Mana nak cari?: kau orang boleh beli kat sephora
HARGA: untuk full size Rm100++ (kalau aku tak silaplah)
Adakah kau akan beli lagi: yes, yes and yes!
Rate: okey aku bagi 9.8/10 ok ler tu
jum tengok description:
What it is:
A mineral oil-free, gel makeup remover for eyes and lips.

What it is formulated to do:
Instantly removes impurities and even waterproof makeup on the most sensitive eyes, and works well for contact lens wearers. Moisturizes and soothes eyelids.

What else you need to know:
Extremely effective and incredibly gentle, this lightweight cleanser won't leave the eyelids feeling greasy. Dermatologist and ophthalmologist tested.
SKII Facial Treatment cleansing gel:
okeh okeh...ni satu lagi yang aku suka dan aku sapu satu muka bagi mekap aku ni remove, dia tak ada bau okey and aku pun sangat alergic dengan bau-bauan, testure dia mcm creamy lah lebih kurang. korang g goole untuk tengok swatches ke nak aku update juga?? hohoho.. malas den tau
aku dah pakai ni setahun and sebelum ni aku guna NANO WHITE milk cleansing tu..aduhaii wangi sangatlah, bukan nk condem kan lepas tu ianya ceh ceh skema lak ayat aku, dia tak remove mekap dengan baik, sebab apa tau bila cuci then sapu kapas, nampak lagi kesan ketaranya tauu..eeeee mak tak sukalah haihh..
HARGA: aku beli 15ml kt mana-mana counter SkII Rm65 je okeh!
Mana nk cari menatang ni?? aduhaii ofkos la kaunter dia, SKII ni tak ada kat mana-mana drugstore uuu..
adakah aku beli lagi ek: hmm beli kalau orang nak belanja.LOL
RATE: 8.5/10 je laa


ok babe, jum kita terjah satu lagi eye remover by M.A.C huhuhu, yang ni aku nak cakap..well.well best sangat, tak bodek tau..seriously memang best..dah la tak berminyak, tak ada bau, bau sensasi je gituu..so bila da remove mekap, muka u all naked rasa macam dah bersih tak payah cuci lagi, ehh tapii no no korang kena cuci juga tau sebab dia tak cakap pun suruh jangan cuci kann..haha
ok bai harga kalau 50ml Rm75 je
Mana nak cari: M.A.C counter la
RATE: 10/10!!
Kau nak beli lagi tak: of course lah..nk beli banyak-banyak buat stok..

Eh by the way aku ada 2 lagi eye make up remover ni untuk 30ml, dapat terlebih..sesapa nak leh email aku Dengan KLIKK SINI MEH . aku let go Rm40 termasuk postage! paham ke dak ni? ok tak paham tanya

k la bai, ngantok dah
. adios!

DISCLAIMER: AKU TAK DIBAYAR OKEY UNTUK REVIEW NI, PERCAYALAH, PERCAYALAH..^.^ di sponsor apa lagi.. fuhh penat


4 comments:

faizan said...

Hye.... ('o^,)

Ana admi said...

Hey..

Name What You Want said...

Hi, check out www.namewhatyouwant.blogspot for chic and reasonable accessories. :)

sue admi said...

thank you for dropping by

Sweet stalker here..:)