Sunday, March 23, 2014

REVIEW: SNAIL WHITE BY NAMU





Assalamualaikum,

lama rasanya dah tak mengupdate blog, syukur ke hadrat ilahi kerna masih diberi nafas untuk teruskan kehidupan.. kehidupan yang busy sampai tak menyempat nk update apa2.. by the way today aku nak review krim snail white, mestii korang tertanya2 menatang apa lah ni kan, okey ni aku nak terangkan snail white ni satu krim yg didtgkan ekslusif dari thailand, dengan pakej yg lengkap box yang menawan gitu, di buat dari lendir siput di mana ianya mengandungi collogen yang hampir dengan kulit manusia. cet mcm beriaya gitu aku mengarang, betul lah, aku review sesuatu yang worth je okey. terusteranglah aku sebenarnya dah putus asa kot terai mcm2 produk tp tak berkesan, local product lagi lah aku tak percaya, kandungan hidriquinon yang tinggi, mercuri buat kulit rosak je, mula2 memangla kununnya cantik bak telur kene panggang?? eh pinkish2 gitu..tp korang tau tak semua tu lama kelamaan akan merosakkan muka kulit korang.. aku giler benci dengan seller yang claim produk dia itu ini, tiada kandungan merbahaya, annoyed betul. kan..kan okey la tanpa membebel panjang rajinkanla baca kat bawah ni dlu ape fungsi this SUPERB cream ni:

SUMBER GAMBAR encik google


SNAILWHITE produk asal dari Thailand dan salah satu krim kecantikan wajah TERBAIK yg dihasilkan oleh sejenis siput ni la dia 'SNAILWHITE' by Namu from Thailand!
Ia mula popular di negara-negara seperti Hong Kong, USA, Sweden, Australia, Macau dan banyak lagi & sekarang di MALAYSIA!
SNAILWHITE BY NAMU – 50ML

The 5 Rs'
- Regenerate
- Recovery
- Repairing
- Restore
- Renew
✔ Certified by TFDA, GMP!
✔ 100% Authentic


SNAIL WHITE CREAM:
amat sesuai untuk semua jenis kulit lelaki & wanita.

* Kulit kering 
* Masalah penuaan kedutan kulit, kemerahan dan parut jerawat.
* Sesuai untuk semua jenis kulit, Kulit sensitif,kulit terbakar, kegatalan dari matahari, habuk dan asap.
* Mereka yang ingin kulit yang benar-benar sihat.
* Mereka yang mahu krim yang benar-benar berkesan sehinggakan rasa berkualiti dari penggunaan yang pertama.

GMP standard HACCP

A certificate from the Central Islamic Committee of Thailand.



Why i said THIS cream is a mUST?

nah amek 10 sebab aku suka fall in love sangat dengan cream ni.

1.) mosturizer yang paling lembut i've tried before
2.) tak mengeringkan kulit, memang terasa fresh giler bila pakai
3.) i tell u mekap akan melekap je elok kat tempat asalnya, tanpa smudge, even peluh ke mekap korang akan nmpak smooth je, SERIOUS!
4.) kulit aku yang xsekata ni alhamdulilah, hampir sekata 80% hasil penggunaan selama  1 bulan pertama
5.) kulit cerah?? OFKOZ!! memang mencerahkan, kandungan niacimide memang membantu kulit menjadi cerah wlupun seharian keluar dia ade UV okey. xpyh la jenuh nk tetek biore u.v aku lagi, rimas pki banyak2 kt muka
6.) now aku xpki foundation da kuar rumah, ini rahsianya!! aku tempek bedak jek
7.) more konfidenla, kulit jadi glow kan.
8.) bekas2 jerawat hitam nahh ilang dah! :) pudar terus ilang, syukur
9.) long term yg baik untuk kulit tanpa risau akan kandungan bahaya, cream ni sangat safe. shuhhhh cream melekit2 mercuri lain, hate it
10.) eyebag bawah mata wlupun tak besar dah menyamai warna kulit asal uolss.


RATE:
10/10 


ADAKAH AKU AKAN BELI LAGI?

Hah wajib kot, aku dah pakai 2 jar da.. tak pandang lain dah. selamat tinggal SKII :)


HARGA:
Market: RM150 kadang ada lagi mahal


P/S: Korang-korang pastikan beli yang original okey, pleaseee please byk dah fake jangan sampai tertipu, next entry aku akan bgtau cmne nak detect yang ORI or ciplak, cream ni tak pernah ever didtgkan pakej okey, syarikat namu hanya keluarkan this cream and MIST dia je buat masa ni berserta namuSOp yang lain ade pencuci ke bla bla semuanya PROPA jek, jangan tertipu jadilah pengguna bijak, korang kalau nak try aku ada buat untuk TRIAL pada siapa yang nak try untuk 20grm, kandungan asal cream ni 50gm, siapa yang nak try dulu aku dengan baik hati akan jual yg trial untuk korang cuba, tapi limit quantity la sebab jar pun terhad.



NAH emeil aku untuk sebarang pertanyaan, insyaallah kalau free aku akan reply dengan cepat

nah whassap sahaja kalau URGENT
0167114112
no mesej la okey, this no just receive whassap only. call pun dia akan rejected automaticly.


OKEY DOLL, nak g pasar dah, byeee salam till meet tomorrw bila ada kelapangan,
assalamualaikum




............................sambungan KEPALSUAN SNAIL WHITE...

tadaaaaaaaa, saya datang lagi untuk review, sory..sory..lama sangat tak menulis..busy kematonnn.. okey korang2..please tengok picture bawah ni, tengok betul....


THIS IS ORI! 
see, korang tengok sendiri, wawawa soronok dah terbeli yang fake dlu.haihh, beli banyak lak tu, konfiden sangat . :(
KIRI FAKE! KANAN ORI WARNA 'WORDING' pink, definately pink, not pink+RED.
NI pic dengan gigih ambek sendiri dengan kadar pengcahayaan meja study yg kurang, hah ni nak bagitau, untuk keluaran baru Snailwhite, batch baru dah xade center atau tidak cap, dia satu je cam gini...xclear?? OKEY SCROLL LG BAWAH

tengok bebetul, tutup tak center, ORI Tutup atas dia center ok. nampak cam ORI KAN? DEFINATELY FAKE!





Belakang yang baru cenggini
hah cenggini lah snailwhite cream keluaran baru, dia ada satu jenis je tutup, korang nmpka tak lubang tu, selalu kalo pembuka lubang keras, thats mean ORI, kalo getah/rubber, BKN ORI,
untuk ori STICKER glossy ye puan-puan, tuan-tuan, bukan matte.

Okeylah setelah penat menaip, saya ade kerja untuk disiapkan. photo credit to www.pinkishbeautystore.com



4 comments:

sue admi said...
This comment has been removed by the author.
Shoel Barua said...

Thank you so much for the cream review on SNAIL WHITE CREAM. Snail white cream is very good for those who wants to have new skin, reforming new skin, whitenig in soon in continuous use, acne free, smoothness, clearness, healthy looking skin but some product whitens but not healthy looking like Snail white cream does, only snail white can can make a big difference. Have you ever tried snail white cream? If you have not heard, seen or used then, you are invited to read more about it and other reviews.

http://bangladeshi-recipes-blog.blogspot.com

Thank you so mch

^All Everything^ said...

Is that real if snail white a halal product , could yo approve ? give the sample if thats halal product ? thank you so much

sue admi said...

hi...for more information kindly email to snailwhiteofficial.com

thanks

Sweet stalker here..:)